Ervaringen met Jeugd ggz

Op bezoek bij de gezinscoaches

Lian Mannessen en Miriam Rekers zijn gezinscoach in Almelo. Drie jaar geleden heeft de gemeente Almelo besloten om de problemen in de buurt onder te brengen bij sociale wijkteams. Daar wordt ingezoomd op de problemen en mocht er in de gezinssituatie iets niet in orde zijn, dan worden zij ingeschakeld.

“Onze eerste taak is dan om bij het gezin langs te gaan. Een gesprek voeren. Vaak zijn er meerder dingen aan de hand en heeft het gezin al een dossier. Wij kijken of dingen anders kunnen, maar bovenal vragen we wat het gezin...

Lian Mannessen en Miriam Rekers
Gezinscoach
“Van zulke jonge kinderen  is het moeilijk te zeggen of er sprake is van ontwikkelingsproblemen.
Carla de Breij
senior psychiatrisch verpleegkundige en thuisbehandelaar
Kinderen van ouders met psychische problemen hebben een verhoogd risico op het zelf ontwikkelen van psychische problemen.
Sandra de Caluwe
GZ-psycholoog
“We ontdekken samen wat nodig is.” Als gezinsbehandelaar bij Jeugd ggz is Hester Salverda altijd op zoek naar gezinsstructuur en dynamiek.
Hester Salverda
Gezinsbehandelaar
Foto tekst Martine Heersink
“Je doet het hier niet alleen,” vindt Martine Heersink. Ze werkt als klinisch psycholoog in het team van Jeugd ggz Zutphen. “Het persoonlijk contact met de collega’s is fijn, vakinhoudelijk en behandelinhoudelijk vinden we elkaar en we kunnen samen ons werk ontwikkelen.” Veilige plek Jeugd ggz Zutphen is onderdeel van het regionaal werkende Jeugd ggz....
Martine Heersink
Klinisch Psycholoog