Ervaringen met Dimence

Het fijne is dat ik creatief mag zijn

“We ontdekken samen wat nodig is.” Als gezinsbehandelaar bij Jeugd ggz is Hester Salverda altijd op zoek naar gezinsstructuur en dynamiek. ”Daar ben ik oprecht benieuwd naar. De verhalen van de ouders en de kinderen laten zien hoe het gezin nu is opgebouwd. Als je daar een beeld van hebt, kun je er samen van alle kanten naar kijken.” Hester is van huis uit speltherapeut. “Ik hou van spelen,” lacht ze. “En de beweging, de creativiteit en het out of the box denken. Dat is nodig om samen te bouwen met de mogelijkheden die er zijn.”

...
Hester Salverda
Gezinsbehandelaar
“Je doet het hier niet alleen,” vindt Martine Heersink. Ze werkt als klinisch psycholoog in het team van Jeugd ggz Zutphen.
Martine Heersink
Klinisch Psycholoog
Lian Mannessen en Miriam Rekers zijn gezinscoach in Almelo.
Lian Mannessen en Miriam Rekers
Gezinscoach
“Van zulke jonge kinderen  is het moeilijk te zeggen of er sprake is van ontwikkelingsproblemen.
Carla de Breij
senior psychiatrisch verpleegkundige en thuisbehandelaar
Foto tekst contextueel behandelen
Kinderen van ouders met psychische problemen hebben een verhoogd risico op het zelf ontwikkelen van psychische problemen. Door middel van Contextueel Behandelen proberen de behandelaren van Dimence en Jeugd ggz ouders te helpen een goede band met hun kind op te bouwen. Een veilige gehechtheid tussen ouder en kind is een belangrijke beschermende factor voor het...
Sandra de Caluwe
GZ-psycholoog