Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu
Afbeelding
maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk

We bevorderen positieve gezondheid en welzijn in brede zin. Hierbij richten we ons op de veerkracht en mogelijkheden van mensen. Hoe doen onze maatschappelijkwerkers dit?

 

Bij Jeugd ggz werken we aan de bevordering van positieve gezondheid en welzijn in brede zin. Onze focus ligt op het vergroten van de veerkracht en mogelijkheden van mensen, zodat zij beter kunnen omgaan met de uitdagingen en problemen van het dagelijkse leven. Als gezinsbehandelaar, psychomotorisch of speltherapeut speel je een belangrijke rol in het bieden van de juiste hulp aan kinderen en jongeren. Onze vraag aan jou is: wat heb jij nodig om hieraan bij te dragen? 

Gezinsbehandelaar 

Als gezinshulpverlener geef je intensieve gezinsbehandeling in de thuissituatie aan gezinnen waarbij sprake is van psychiatrische problematiek bij ouder(s) en/of kind. De behandeling vindt plaats vanuit de oplossingsgerichte en systeemmethodiek. In het verlengde hiervan onderhoud je contacten met de regiebehandelaar en andere hulpverleners betrokkenen in het netwerk rond het gezin. Je verricht administratieve werkzaamheden m.b.t. rapportage, registratie en onderzoek en neemt deel aan teamoverleg en intervisie. Tevens draag je bij aan de continue ontwikkeling van de inhoud van de module IPG. 

Afbeelding
maatschappelijkwerk