Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu
Afbeelding
Verpleegkundigen

Verpleegkundigen

We bevorderen positieve gezondheid en welzijn in brede zin. Hierbij richten we ons op de veerkracht en mogelijkheden van mensen. Hoe doen onze verpleegkundigen dit?

 

Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige of verpleegkundig specialist bij Jeugd ggz draag je bij aan het bevorderen van positieve gezondheid en welzijn bij kinderen en jongeren. Je richt je op de veerkracht en mogelijkheden van de cliënten, zodat zij beter om kunnen gaan met de uitdagingen en problemen van het dagelijkse leven. Je speelt een belangrijke rol in het team dat zich bezighoudt met de behandeling en begeleiding van onze doelgroep. Samen met andere professionals werk je aan het versterken van de veerkracht van de cliënten en het vergroten van hun mogelijkheden. 

In je werk als verpleegkundige bij Jeugd ggz heb je veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Je verricht verpleegkundige handelingen, biedt psychosociale begeleiding en ondersteunt de cliënten bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Daarnaast heb je een belangrijke rol in het monitoren van de gezondheid en het welzijn van de cliënten en het signaleren van eventuele problemen. 

Je werkt nauw samen met andere professionals, zoals psychiaters, psychologen, psychotherapeuten en maatschappelijk werkers. Samen zorgen jullie voor een optimale behandeling en begeleiding van de cliënten.  

Jeugd ggz biedt een dynamische werkomgeving waarin je veel kunt betekenen voor de cliënten. Door de focus op het bevorderen van positieve gezondheid en welzijn kun jij als verpleegkundige echt het verschil maken in het leven van kinderen en jongeren. 

Afbeelding
psycholoog en psychotherapeut